Template Facebook timeline cover free tapi smart untuk tokey ubat kurus

facebook timeline cover

Untung laa tokey ubat kurus..dapat Facebook timeline cover free

Anda meniaga di FB? Jual produk apa? Ubat kurus? Ada buat fanpage tak? Kalau takde, baik anda gi buat cepat-cepat. Sebab saya cadang nak share kat mana anda boleh download Facebook timeline cover free. Biarpun free, tetap cun lagi smart 😀

Template timeline cover ni adalah update kepada versi template sebelum ni.

Kalau anda ingat lagi, untuk design lama, display picture (DP) terletak kat bahagian atas atau bertindih dengan timeline cover.

Memang menyampah sikit rasanya sebab display picture ni tak pasal-pasal akan mencacatkan design keseluruhan timeline cover.

Tapi itu dulu. Sekarang ni Facebook dah buat update baru. DP yang sebelum ni bertindih, diorang alih letak kat bahagian kiri timeline cover. Nampak lebih kemas dan tak serabut.

cover timeline facebook

Timeline cover versi lama

template facebook timeline cover

Untuk update terbaru, DP tak lagi bertindih dengan timeline cover

Dengan template free ni, kita pun tak bazir masa nak cari idea untuk buat timeline cover sendiri. Dalam 10 minit pun dah boleh siap. Hasil design pun boleh tahan kaw-kaw punya gempak.

Bila dah ada fanpage, letak pulak cover lawa-lawa, otometik akan mudah tarik perhatian pelawat untuk tekan like.

Sebabnya, kita dah bagi first impression yang bagus dan kredibiliti pun terjaga. Nampak pro dan nampak serius nak buat bisnes di FB.

Nak perah otak dari kosong? Silap-silap dua tiga hari pun tak abis-abis lagi dok tenung skrin laptop. Tunggu ilham design tak sampai-sampai..yer tak?

Bagi anda yang rasa kurang yakin nak guna template Facebook timeline cover ni, mungkin sebab tak berapa mahir nak guna software Photoshop, pun tak perlu gabra.

Video tutorial macam mana nak edit ada disertakan sekali. Lengkap step by step. Cara nak edit pun takde laa payah mana..semudah order dan makan ABC jer 😀

Kalau tak nak susah-susah buat sendiri, study video tutorial, ada tak cara lagi mudah nak buat timeline cover ni?

Ada jer. Anda boleh ambik servis designer untuk tolong buatkan. Tapi yer lah..bila guna khidmat designer, dah semestinya ada kos upah, tak gitu?

Anda nak tahu berapa kadar upah designer untuk dapatkan satu timeline cover yang gempak dan tip-top? Dari apa yang saya tengok kat Google, kosnya lebih kurang dalam RM45 ke RM120 untuk satu design.

cara buat cover timeline fb

Paling murah yang saya jumpa setakat ni

download facebook timeline cover

Ni pun iklan lama ni..harga baru mungkin dah lain

facebook timeline cover psd

Designer dengan testimoni berderet-deret..harga pun boleh tahan premium

Dan itu biasanya upah untuk timeline cover yang dah siap sahaja. Tak termasuk file PSD sekali (anda perlukan file ni untuk edit lagi lain kali..mungkin untuk tambah info promosi dalam timeline cover dan sebagainya).

File PSD ni kira asing. Kalau anda nak, boleh mintak dengan designer dan selalunya ada kos tambahan yang anda kena bayar.

Satu lagi ‘syarat’ bila guna servis designer, anda perlu sabar tunggu giliran. Giliran untuk job anda bermula. Lagi femes designer yang anda nak upah, maka lagi panjang laa line yang anda kena beratur 😀

Jadi, terpulang pada anda untuk buat keputusan. Kalau ada bajet lebih dan sanggup tunggu giliran, boleh ambik khidmat designer untuk buatkan Facebook timeline cover anda.

Tapi kalau bajet anda ketat dan nak cepat siap, boleh try guna template cover yang saya nak share nih. Nanti saya bagi dia punya link download.

Sebelum tu, meh kita kenal dulu secara ringkas..sape dia tukang reka grafik yang dah susah payah untuk design template cover ni, tapi masih lagi bermurah hati untuk bagi kita download free.

Kalau ikut surat beranak, nama penuh encik designer ni ialah Abdul Rani Bin Ishak. Tapi kat Internet lebih popular dengan panggilan nama pendek Rani Ishak.

Bro Rani ni, dia punya pengalaman dalam design-mendesign dah lebih daripada tiga tahun. Selain timeline cover, dia pernah jugak design website, banner, flyer dan bungkusan untuk produk.

Anda boleh agak sendiri la macam mana kualiti design orang yang dah pengalaman bertahun-tahun nih.

gambar cover timeline facebook

Antara portfolio hasil kerja tangan bro Rani

Bro Rani ni jugak asalnya graduan diploma dalam bidang sains komputer. Tapi Alhamdulillah, melalui kompeni yang dia asaskan sendiri iatu Orenbox Solutions, rezeki dia lebih kepada reka bentuk grafik.

Orait..tutup dulu cerita pasal abam Rani. Kita sambung pulak dengan persoalan yang tinggal tergantung tadi:

Link downloadnya mana? Link download?

Haha..tak menyempat-nyempat 😀

Untuk download template cover ni, anda boleh klik kat sini – Template Segera.

Kat website tu nanti, anda skrol ke bawah dan cari kotak besar kaler biru. Masukkan nama glamer dan alamat emel anda kat tempat kosong yang ada tu.

Dah setel, klik butang ‘Download’. Nanti bro Rani akan hantarkan template ni ke alamat emel anda.

So, jangan lupa check emel anda dan download cepat-cepat. Sebab kita tak tahu bila bro Rani akan tarik balik offer untuk bagi “Facebook timeline cover” free nih.

Tapi jangan buat-buat tak ingat pulak yer. Template cover ni free untuk anda yang jual produk kuruskan badan sahaja.

Bagi anda yang jual lain-lain produk, bro Rani jugak ada buatkan template cover untuk anda.

Cumanya, template ni anda kena dapatkan pada harga special. Rilek..takyah frust dulu, sebab harganya cuma separuh jer dan dijamin berganda-ganda lagi murah daripada harga biasa.

timeline cover design

Sebahagian kecik daripada 32 design yang boleh anda pilih

Ada 32 design semuanya yang bro Rani dah siapkan. Anda boleh pilih nak beli satu-satu, atau nak beli bundle terus. Kalau borong cara bundle, lagi special harga yang bro Rani boleh bagi.

Dan bukan setakat harga special tu jer yang buat kita kecur air liur.

Punya laa tak kedekut bro Rani ni, dia siap tambah lagi macam-macam bonus power lagi mantop.

Antaranya group support, software Photoshop versi portable, free update untuk design terbaru dan koleksi font premium yang kemain lagi cantiknya.

Dalam banyak-banyak free stuff ni, saya paling suka dengan video tutorial cara-cara nak buang background dalam gambar.

Kiranya latar belakang gambar yang kita tak nak kita buang, tinggal bahagian yang kita nak dan background putih jer. Tak pun, background transparent.

Kadang-kadang bila nak design logo, t-shirt dan lain-lain; memang saya perlukan gambar-gambar camni.

Sekali lagi, bagi anda yang betul-betul nakkan FACEBOOK TIMELINE COVER berkualiti tinggi, dan rasa bonus-bonus hebat ni berguna untuk anda, boleh rembat terus kat sini yer – Template Segera

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016-2017

Nak jadi antara orang pertama baca setiap kali ada artikel baru?

Isikan nama glamer dan alamat emel anda kat bawah yer..

Emel anda selamat bersama kami. Dan kami janji takkan SPAM, kerana seperti anda, kami jugak menyampah dengan SPAM!

Comments
  1. Guni
  2. akubiomed
  3. raihanah
  4. Rok Celana
  5. imnajmi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge