Contoh iklan produk dengan sales 7 angka, tak pakai ayat-ayat power pun

ayat-ayat powerNak tengok tak kalau saya tunjuk depan anda, contoh iklan produk yang dah bantu tuannya buat duit sehingga RM1 juta?

Kita dah selalu sangat dah dengar, usahawan yang pernah buat sales sampai juta-juta nih. Dato’ Seri Vida, Abang Terlajak Laris..sekadar nak petik beberapa nama.

Untuk cecah sales tujuh angka ni, otometik kita rasa yang iklannya jugak mesti kena buat gempak-gempak.

Nak karang ayat iklan jer pun wajib kena upah pakar copywriting terbaik. Takleh pilih sebarang, takut nanti ayat tak power.

Saluran untuk iklan pulak harus guna yang mahal-mahal belaka. Masuk akhbar, keluar TV, taja team bola, ambik artis jadi duta…

Tapi hakikatnya, tak semestinya kena buat macam tu.

Apa yang nama-nama besar buat, sesuai untuk diorang, mungkin tak sesuai untuk kita.

Diorang main liga utama, kita main liga ikan bilis. Memang laa kena “go big”, tapi tak salah aih kalau “start small”, yer tak?

Kat bawah ni saya share satu contoh iklan produk yang dah bantu sahabat saya buat jualan sehingga tujuh angka.

Anda mungkin akan terkejut bila tengok, sebab iklan ni tersangat laa simple.

contoh iklan produk

Ni laa dia contoh iklan produk tu..

Tuan punya iklan ni namanya Khairi Ariff. Kalau anda nak kenal lanjut sape sebenarnya Bro Khairi ni, apa yang power benar sampai produk boleh laku juta-juta, boleh check latar belakang dia kat sini – Jantan Yang Tak Dirindukan 😀

khairi ariff

Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan sekor, tapi Abang Khairi ada sorang jer..puhahaha..

Iklan ni Bro Khairi buat untuk promote salah satu produk ubat kurus melalui FB Ads.

Nampak macam cincai jer iklan dia. Cuma letak headline sikit-sikit, pastu bubuh gambar halia. Langsung takde ayat power sentap.

Pelik jugak kan..macam mana laa iklan mudah camni boleh jadi sangat-sangat mujarab.

Ni kalau kita tanya Bro Khairi, nanti dia akan tanya kita balik:

Mula-mula sekali, apa tujuan kita buat iklan?

Kalau dia tengok kita diam jer, terkebil-kebil tak tau nak jawab apa, last-last nanti dia sendiri akan jawab 😀 :

Tujuan iklan ni ada dua..

Satu, untuk tarik perhatian orang supaya tengok iklan kita.

Satu lagi, untuk buatkan orang tertanya-tanya. Selagi tak klik, selagi tu dia takleh tido.

Iklan camni, walaupun nampak murahan, dah tentunya akan menarik respon daripada orang yang ada masalah berat badan.

Bila ramai yang klik, otometik CTR (click-through rate) akan jadi tinggi. Bila CTR tinggi, FB pun akan lembut hati untuk bagi kita kos iklan yang rendah.

Sebabnya, FB akan anggap yang iklan tersebut sangat-sangat relevan dengan audience yang kita target.

Senang cakap, iklan yang kita buat tu memang tepat kena atas batang hidung dan betul-betul muncul depan mata prospek yang kita nak 🙂

Kalau anda tahu FB Ads serba sikit, anda akan paham konsep ni.

Bagi anda yang nak belajar FB Ads dengan lebih detail, nak tahu apa lagi teknik-teknik killer untuk tingkatkan sales, nak tengok banyak lagi contoh iklan produk; saya rekemen anda join LikeMethod Tribe.

likemethod

Group LikeMethod. Kat sini, Bro Khairi la abang kawasannya..

Masa awal-awal LikeMethod dilancarkan hari tu, dalam 10 hari pertama jer lebih 500 orang yang join.

Dan lebih 95% yang join ni datang daripada “cold traffic”. Maksudnya, diorang tak kenal pun sape Khairi Ariff sebelum ni.

Sekarang ni geng LikeMethod dah makin bertambah. Makin berganda-ganda besarnya dengan lebih 13,000 “ahli keluarga”.

Bila dah join LikeMethod ni, anda akan dapat 21 video step-by-step macam mana Bro Khairi letupkan bisnes dari 0 hingga ke 7 angka dalam tujuh bulan.

Video-video ni pulak terbahagi kepada tiga fasa.

Dalam fasa pertama, anda akan belajar macam mana nak cari prospek yang betul-betul minat nak beli produk anda.

Kata Bro Khairi, step ni paling penting sebelum nak dapatkan likes untuk page.

Kalau anda pandai-pandai gi skip step ni, cerah masa depan untuk dapat likers yang tak berkualiti. Likers ramai, tapi anda promote laa apa jenis produk sekali pun, diorang buat tak reti jer.

Ini koleksi video yang ada dalam fasa ni:

likemethod tribe

Video 1 & 2

belajar fb ads

Video 3 & 4

fb ads tutorial

Video 5 & 6

fb ads tips

Video 7 & 8

Masuk fasa kedua, anda akan belajar pulak macam mana nak tarik likes dengan guna kuasa algorithm Facebook.

Maksudnya, anda takde buat apa sangat, tapi tau-tau jer page anda lebat dengan likes.

Dalam fasa ni jugak Bro Khairi akan share hari apa dan waktu bila anda patut tutup iklan FB anda. Takde makna kita buat iklan kalau semata-mata nak bakar duit, yer tak?

Ini video-video yang anda akan dapat untuk fasa kedua ni:

fb ads malaysia

Video 9 & 10

ayat-ayat power

Video 11 & 12

Last sekali, anda akan belajar cara-cara nak kurangkan kos iklan sehingga 90% daripada kos biasa anda bayar kat FB.

Bila kos iklan jatuh tergolek, untung bisnes pun gerenti akan naik meroket paling kurang 2-3 kali ganda. Logiknya gitu laa kan?

Fasa ketiga ni ada paling banyak video untuk anda asah skil nak dapat iklan harga ciput:

buat duit dengan facebook

Video 13 & 14

cara iklan di facebook

Video 15 – 17

cara jualan online

Video 18 & 19

cara marketing online

Video 20 & 21

Dah tengok semua video ni tapi still lagi tak jumpa apa yang anda betul-betul nak tahu pasal bisnes?

Jangan risau. Nanti anda boleh selongkar lagi dalam group LikeMethod.

Kat group ni ada macam-macam lagi tips dan perbincangan menarik yang dikongsi oleh Bro Khairi dan jugak rakan-rakan usahawan underground yang lain. Boleh kira dahsyat gak diorang punya ilmu marketing nih.

Kalau kena gaya, betul cara tanya, anda jugak boleh tunjuk “contoh iklan produk” yang anda buat.

Mintak jasa baik diorang untuk review dan bagi pendapat kalau-kalau ada point yang boleh di-ejas untuk buatkan iklan anda lagi cantik.

cara mempromosikan produk

Update status tapi asik promote jer..mana tahan, yer tak?

contoh ayat copywritng

Tadah lapan tangan?

contoh ayat promosi

Jangan tukar produk. Tukar cara pilih produk dan buat sampai jadi

Demam LikeMethod nih, sekali dah kena, memang takde harapan nak kebah.

Bukan setakat yang newbie-newbie jer boleh berjangkit. Yang dah tahap otai dan sifu-sifu pun belum tentu cukup antibodi nak lawan virus ni.

Ini antara sifu-sifu bisnes yang dah sah ‘positif’ terkena jangkitan LikeMethod. Rasanya ramai kot yang anda kenal 😀 :

contoh ayat promosi produk

Bro Faisal Abdullah – sifu pemasaran FB

muaz hadi

Bro Muaz Hadi – sifu panduan temuduga kerja kerajaan

wan mus sifu adwords

Bro Wan Mus – sifu Adwords

firdaus azizi sifu fb ads

Bro Firdaus Azizi – sifu FB Ads

Kalau anda nak tahu ‘panas’ ke tidak demam LikeMethod ni, boleh join dan try rasa sendiri kat sini – LikeMethod.

Nanti bila anda dah join, jangan lupa PM saya kat FB Amir Mazlan sebab saya ada tiga hadiah best nak bagi sebagai bonus.

Tapi tiga hadiah ni saya takleh nak bagi semua. Cuma boleh pilih SALAH SATU jer:

buat duit dengan facebook

Panduan untuk cari produk hot, trusted seller dan cara nak promote di FB

cara marketing online

Panduan untuk promote bisnes affiliate di FB

cara mempromosikan produk

Teknik dan sistem untuk cari kastemer berduit di FB

Dah confirm dah bonus mana satu yang anda nak? Kalau dah, jom kita join LikeMethod dulu. Sekali lagi, ini dia punya link yer – LikeMethod.

ps: kalau anda nak tahu detail tentang Khairi Ariff dan LikeMethod nih, nanti anda boleh try Google yer.

Saya tak dapat nak bagi link direct kat sini sebab ada masalah problem sikit..heh..

pss: anda ada pasang hajat tak untuk double atau triple-kan lagi prospek dan kastemer di FB?

Korek rahsia macam mana nak buat CONTOH IKLAN PRODUK yang padu dan terus headshot targeted kastemer. Tepat hingga ke lubang cacing. Nak?

Meh klik dan cuba layan video nih – IM Sniper.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

Nak jadi antara orang pertama baca setiap kali ada artikel baru?

Isikan nama glamer dan alamat emel anda kat bawah yer..

Emel anda selamat bersama kami. Dan kami janji takkan SPAM emel anda, kerana seperti anda, kami jugak menyampah dengan SPAM!

Comments
  1. Azwan
  2. Lina
  3. titan
  4. Adam
  5. Ikhwan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge