15 Apr 2019

Lima cara buat duit dengan affiliate, diyakini mujarab bila buat ikut tertib

Cara nak buat duit dengan affiliate ni ada banyak. Macam-macam cara promote yang boleh kita guna.
31 Jan 2019

Apa maksud SPAM? Saya promote, awak menyampah?

Pernah dengar pasal SPAM? Pernah. Selalu ke dengar istilah ni? Selalu sangat, sampai dah naik berdesing lubang telinga. Tahu ke apa maksud SPAM? Err..rasa macam tahu, cuma nak explain jer tak reti. Haha..
31 Oct 2018

Panduan bisnes Shopee dan 16 sebab kenapa Shopee itu ‘seksi’

Tengok pada gaya, nampak macam meriah jugak yer orang meniaga kat Shopee ni? Ebook dan video panduan bisnes Shopee pun bukan main bersusun lagi keluar kat pasaran. Melambak-lambak ada.
29 Sep 2018

Cara tarik trafik ke blog dan pujuk pelanggan ‘kelaparan’

Jadi usahawan online ni, antara benda yang paling mudah buat kita jatuh minat ialah cara tarik trafik ke blog, website atau kedai online yang tak perlukan kos (cara free).
31 Mar 2018

Contoh ayat copywriting power hasil guna Template Headline Memukau

Otak sampai overheat kena perah. Kepala pun sampai naik berasap celah rambut. Tapi idea nak tulis ayat iklan power tak jugak datang-datang. Nak saya share contoh ayat copywriting power untuk buat sumber ilham?