Apa maksud SPAM? Saya promote, awak menyampah?
Jan31

Apa maksud SPAM? Saya promote, awak menyampah?

Pernah dengar pasal SPAM? Pernah. Selalu ke dengar istilah ni? Selalu sangat, sampai dah naik berdesing lubang telinga. Tahu ke apa maksud SPAM? Err..rasa macam tahu, cuma nak explain jer tak reti. Haha.. Kalau nak terangkan dalam bahasa penuh, SPAM ni maksudnya satu bentuk gangguan dalam aktiviti Internet, biasanya dalam bentuk pesanan yang banyak, yang orang tak suka pun nak terima. Nak senang cerita, SPAM ni boleh la kita anggap...

Read More
Belajar Google AdWords kalau nak tahu tempat paling strategik untuk pacak iklan
Oct19

Belajar Google AdWords kalau nak tahu tempat paling strategik untuk pacak iklan

Bila kita meniaga online di Facebook, atau Instagram; wajib tak kita belajar Google AdWords untuk promote produk kita? Kalau nak ikutkan, iklan berbayar ni kat Instagram dah ada. Instagram Ads namanya. Kat Facebook pun dah ada FB Ads. Jadi, wajib tak untuk kita tambah satu lagi channel pemasaran dengan Google AdWords? Untuk jawab soalan ni, apa kata kita try dulu bongkar misteri ni.. Pernah tak anda tengok kawan anda, atau mungkin...

Read More
Contoh iklan produk dengan sales 7 angka, tak pakai ayat-ayat power pun
Mar31

Contoh iklan produk dengan sales 7 angka, tak pakai ayat-ayat power pun

Nak tengok tak kalau saya tunjuk depan anda, contoh iklan produk yang dah bantu tuannya buat duit sehingga RM1 juta? Kita dah selalu sangat dah dengar, usahawan yang pernah buat sales sampai juta-juta nih. Dato’ Seri Vida, Abang Terlajak Laris..sekadar nak petik beberapa nama. Untuk cecah sales tujuh angka ni, otometik kita rasa yang iklannya jugak mesti kena buat gempak-gempak. Nak karang ayat iklan jer pun wajib kena upah...

Read More