Jual barang online tanpa perlu susah-susah mengadap WhatsApp berjam-jam
Feb27

Jual barang online tanpa perlu susah-susah mengadap WhatsApp berjam-jam

Anda jual barang online kan? Kalau ada kastemer yang minat nak beli produk anda, apa cara yang anda selalu guna untuk terima order? Guna WhatsApp? Bila pakai WhatsApp ni, ambik banyak masa tak untuk setelkan satu-satu order? Bagi kastemer yang memang betul-betul dah ready nak beli, mungkin tak makan masa sangat. Cuma perlu bagi dia nombor akaun, dan dia pun terus boleh bank-in. Dah dapat alamat apa semua, terus pos barang. Abis...

Read More
Cara nak buat bisnes online step-by-step untuk tambah pendapatan dari rumah
Oct25

Cara nak buat bisnes online step-by-step untuk tambah pendapatan dari rumah

Saya ada satu soalan – kalau orang tanya kita macam mana cara nak buat bisnes online, mula-mula sekali apa yang patut kita bagitau? Kena ada modal besar? Kalau takde, gi pinjam dengan bank, mak, adik, kawan, sedara-mara? Salah. Nanti bisnes tak jalan, mula la sakit kepala bila kena kejar dengan bank, masam muka tak bertegur sapa dengan keluarga, kawan pun tak pasal-pasal jadi lawan. Kena ada stok produk bertimbun-timbun? Takut...

Read More